Seminar Integrativna medicina u službi čoveka

30.10.2021.
o seminaru

Seminar je spoj znanja kineske tradicionalne medicine o kojoj govori Filip Manja i zapadnjačkog sistema lečenja koji predstavlja Mona kako bi na holistički način sprečili ili lečili poremećaje zravlja.

trajanje seminara

Jednodnevni seminar

mesto održavanja

Facebook grupa (online)

PRAKSA PRAKSA PRAKSA🔑


Pored konkretnih znanja, objašnjenja i teorijske potke, tokom ovog seminara ćete dobiti prakse koje vam unapredjuju zdravlje i kvalitet života. To znači da će biti LIVE demonstracija i predloga dnevnih rutina za optimalno zdravlje i dugovečnost.

TEME SEMINARA:


Dnevna rutina - mali rituali, velike prekretnice.

Uverenja.

Energija.

DNK, mitohondrije i biohemija organizma.

Ishrana i hormoni - režimi ishrane, dijete, vrste namirnica, lučenje hormona, poremećaji ishrane i gojaznost, uticaj hrane na telo, emocije i um;

Ishrana prema kineskoj medicini.

Svest o hrani - ono šta mislite o hrani ona to i postaje za vaše telo.

Gladovanje - vrste gladovanja i efekti; internitentno gladovanje i vodene dijete.

San, odmaranje.

Stres - uticaj na organizam, uticaj na zdravlje, metode opuštanja, stres menadžment.

Moderan život, zdravlje i produktivnost.

Meditacija. Šta je meditacija? Zašto nam je ona važna? Naučna objašnjenja efekta meditacije, vrste meditacije; Kako početi?

Hormonski balans.

Hormoni i čakre.

Šta za Kineze znači živeti u skladu sa prirodom.

Svet meridijana, čakri i tačaka.

Značaj polarizacije muškog i ženskog principa.

Fizička aktivnost (na Istoku i Zapadu).

Qigong vežbe za dugovečnost.

Bioliški sat i kineska medicina.

Taoističke (samo) masaže za podmlađivanje.

Dijagnostika kineske medicine (jezik, puls i dijagnostika lica).

Negovanje Yina i njegov značaj za pojedinca i društvo.

Menstruacija, porodjaj i post-porođaj.

Akupresura za najčeša oboljenja.

Kineska Tuina masaža, za odrasle i decu.

Terapija vakumskim čašama.

Terapeutski značaj Dodira (sa naglaskom na tzv. "Shen" oboljenja duha).

Biljke i biljne formule (u kineskoj medicini i na našim prostorima).

Cilj seminara koji organizuju Filip i Mona je naoružati sve prisutne znanjem i veštinama samoisceljenja. Ako imate problem na telesnom, duhovnom, mentalnom ili emotivnom nivou, treba da znate na koji način možete da pristupite svakom od njih i eliminišete ga. Cllj seminara je uvesti novu perspektivu kada je reč o zdravlju, uvesti promene i nove navike koje će voditi očuvanju vitalnosti i produžiti život. Dug život u zdravom telu je ideja vodilja, a lepota i zadovoljstvo apsolutan rezultat koji dobijamo na tom putu.

Predavači

Filp Manja

doktor tradicionalne kineske medicine


Nakon što je u Beogradu diplomirao kineski jezik i književnost, Filip odlazi u Kinu, gde provodi 8 meseci pod krovom sa 100-godišnjim doktorom kineske medicine i majstorom borilačkih veština Duan Zhiliangom i iz prve ruke upoznaje drevne kineske veštine. Kao rezultat tog iskustva upisuje 5-godišnje studije na Fakultetu za tradicionalnu kinesku medicinu u Tjenđinu, Kina. 2017. godine nakon diplomiranja se vraća u Srbiju da ostvari svoju misiju prenošenja drevnih kineskih znanja na naše prostore. Filip vodi privatnu praksu u Beogradu, vrši edukacije u zemlji i regionu i uređuje blog kineskamedicina.com.

Mona Maličević

doktor medicine i akademski specijalista mikroskopije i ćelijske biologije


Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Beogradu upisuje i postspecijalističke studije. Naučni rad, diplomski i završni specijalistički rad posvetila je izučavanju specifične formacije mozga zadužene za učenje, pamćenje, memoriju, kontrolu emocija i pojedine neuro-endokrinološke osovine. Smer u kome nastavlja edukaciju uključuje preventivno i javno zdravlje, neuro-endokrinologiju i funkcionalnu medicinu. Rad u velikim medicinskim sistemima u Srbiji i inostranstvu omogućio joj je da uči od najboljih i bude u neposrednom kontaktu sa najprestižnijim lekarima i profesorima u Evropi i svetu.

Mona je predavač i organizator jedinstvenih seminara koji su spoj znanja iz oblasti konvencionalne medicine, najnovijih istraživanja sa zapada sa drevnim znanjima istoka i istočnjačke filozofije spaja pod istim velom kako bi holistički pomagala što većem broju ljudi.

Pročitaj više
utisci polaznika

Benefiti seminara

 • Olivera K.

  Zahvaljujem se na ulozenom trudu, inspiraciji i nadahnuću koji ste preneli na sve nas. U vezi obećanih saveta i materijala koje proslediste mogu reći da je efekat dodatna motivacija koja je na mene delovala te sam istu počela da primenjujem u vidu organizacije dana. Moram još izreći da je atmosfera bila apsolutno familijarna što je za efekat odrazilo poverenje i veru.

  Olivera K.
 • Tatjana Popović, totallywellnes

  Fantastičan seminar uz mnoštvo korisnih informacija. Popla preporuka ljudima koji se interesuju da spoje oficijalnu i kinesku medicinu.

  Tatjana Popović, totallywellnes
 • Dr Marina P.

  Mnogo mi se dopalo to što su ova dva stručnjaka izneli jedinstven stav po pitanju holističkog pogleda na zdravlje - a to je da je sve u našem telu povezano i da simptom uopšte ne mora da ukazuje na bolest na organu na kom se javlja. Jako mi se dopada ovaj pristup medicini, a još više su mi se dopale konkretne smernice kako boost-ovati imunitet i kako prepoznati da nešto ne funkcioniše kako treba.

  Dr Marina P.

Prijavi se